Wat kun je allemaal doen op het internet?

  • Date posted 4 jaar geleden
  • Door Door

De uitvinding die door sommigen gezien wordt als een geschenk uit de hemel is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Door de komst en de constante uitbreiding van deze technologie is er veel veranderd in ons leven. Tot nog niet zo heel lang geleden ging je bijvoorbeeld naar de openbare bibliotheek voor boeken of studiemateriaal. Dat studiemateriaal kon je dan weer gebruiken tijdens je opleiding of wekelijkse cursus. Als je nieuwe kleren wilde ging je in je vrije tijd naar een winkelcentrum of groot warenhuis. Winkels werden in die tijd tijdens koopavonden nog druk bezocht. Dit is tegenwoordig wel anders! Met je mobieltje en een internetverbinding vind je tegenwoordig alles wat je zoekt op het net.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is met een paar kliks te vinden. Je kunt er boeken kopen en ze laten bezorgen maar je kunt ze ook elektronisch lezen. En dat is nog lang niet alles. Veel mensen publiceren regelmatig hun avonturen of zelfbedachte cursussen via platforms zoals Youtube. Stoppen met roken? Ook geen probleem, je vindt beslist ergens een website met tips of een webwinkel met elektronische sigaretten bij jouw in de buurt. Het maakt eigenlijk ook niet meer uit of de online shop waar je iets wilt kopen bij jou in de buurt zit. Wat je ook bestelt, het wordt gewoon bij je thuisbezorgd.

Ook voor grotere zaken kun je op het wereldwijde web terecht. En dan is het juist wel makkelijk dat je een bedrijf bij jou in de buurt vindt. Als je met je auto naar de garage moet voor een reparatie of een nieuw stel banden dan is het prettig om juist in jouw omgeving een goede vakgarage te vinden. Je wordt momenteel op het internet bijna virtueel platgereden door de vele aanbiedingen die je er kunt vinden. Dat geldt overigens niet alleen voor autoreparaties, ook complete inrichtingen voor je woon-, slaap- of badkamer zijn in groten getale op dit medium voorhanden.

Grote bekende merken hebben ook op deze manier de weg naar hun klanten gevonden en bieden een enorm assortiment in hun online shops. Zo zijn er ontelbare webwinkels voor kleding, schoenen, audioapparatuur, dierenvoeding enz. Het ouderwets winkelen op zaterdag op zoek naar leuke spullen met leuke kortingen is ingeruild voor notificaties en sms-jes die je krijgt als jouw favoriete winkel nieuwe aanbiedingen heeft.

Het wordt ons met het internet allemaal wel heel makkelijk gemaakt. Maar het is nog maar de vraag of makkelijker ook leuker is. Want je hoeft je huis helemaal niet meer uit om datgene wat je nodig hebt te laten bezorgen. Je kunt zittend aan de eettafel of languit op de bank door alle pagina's bladeren en alles bestellen om het uit te proberen. Daar schuilt echter ook een beetje het probleem. Door alleen maar via internet te bestellen verliezen we toch een beetje het menselijk contact en kopen we toch te vaak bij de grote merken. Op die manier verdwijnen langzaamaan de kleinere winkels en bedrijven uit het straatbeeld omdat zij te weinig klanten over de vloer krijgen. Dus als je regelmatig op het internet bestelt, kijk dan vooral ook eens naar de mogelijkheden die de lokale middenstand je te bieden heeft. Je zult versteld staan van het aanbod dat de winkels bij jou in de buurt te bieden hebben.

Meer