Daten, toen en nu

  • Date posted 4 jaar geleden
  • Door Door

Het is heel normaal om tegenwoordig online te daten. Je kunt het overal en altijd doen en er zijn verschillende websites en apps waar je terecht kunt. Gewoon thuis op de bank of tijdens je lunchpauze op het werk kun je op zoek naar een nieuwe romance. Je vindt misschien de liefde van je leven wel terwijl je net aan je broodje kaas begint. Als dat zo is heb je al gelijk een onderwerp waar je het met je vlam over kunt hebben.

Bij de meeste van deze apps maak je een profiel en geef je de ander een inkijkje in jouw leven. Je laat foto's van jezelf zien en je laat weten wat jouw interesses zijn en waar je naar op zoek bent. Door jouw profiel te vergelijken met anderen krijg je uiteindelijk een aantal potentiële kandidaten te zien die bij je passen. Althans, volgens die apps dan. Je zult uiteindelijk zelf moeten kiezen we je het leukst vindt. Vind jouw prins op het paard of prinses op de erwt jou ook leuk? Dan heb je een match en kun je eindelijk al je virtuele flirt technieken uit de kast trekken om hem of haar te veroveren.

Maar als je dat allemaal te veel moeite vindt kun je ook duidelijk aangeven dat je slecht op zoek bent naar sporadisch contact of een one-night stand. Er zijn net zoals jij veel andere mensen die ook niets anders willen. Je bespaart jezelf een hoop moeite door urenlang heen en weer te chatten en met een beetje geluk sleep je er nog een lekker ontbijtje uit. Kun je daarna gelijk door naar je werk of genieten van je vrije dag.

Er zijn niet alleen vrijgezellen die gewoon gezellige contacten zoeken. Veel getrouwden of mensen die al lang een vaste relatie hebben zoeken vaak een spannend contact buiten de deur. Sinds enkele jaren bestaan daarvoor zelfs speciale websites. Zulke sites beloven je identiteit anoniem te houden zodat je zonder schroom op zoek kunt naar een leuk speelkameraadje. En als je dan een keertje afspreekt kun je gewoon je alias gebruiken zodat je zeker weet dat jouw geheime ontmoeting ook echt geheim blijft. Bovendien zijn er ook genoeg koppels die graag hun erotische avonturen willen delen met derden. Dus als zoiets op je verlanglijstje staat zul je het op het internet zeker kunnen vinden.

Al dat moderne daten is natuurlijk eenvoudig, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen komen er hele hordes kandidaten voorbij op je scherm. Maar het is op die manier toch een stuk minder spannend. Waar is de tijd gebleven dat je in het weekend urenlang voor de spiegel stond te kniezen welke outfit dat je aan wilde naar je stamkroeg? De tijd dat je er eenmaal aangekomen iemand met een speelse blik kon verleiden? De tijd dat je stiekem de ander wilde kussen maar niet helemaal zeker was van je zaak? Nu kun je terwijl je in je ondergoed staat te dweilen kijken of je al een match hebt of niet, niemand die dat ooit zal zien. Tenzij je de gordijnen openlaat zodat je nieuwsgierige buur naar binnen kan kijken. Wie weet is hij of zij wel je nieuwe ware liefde. Ben je mooi in een klap van al dat geswipe en chatten af en kun je samen een gemeenschappelijk profiel maken op Facebook!

Meer