Hoe kun je overstappen van internetprovider?

  • Date posted 4 jaar geleden
  • Door Door

Heb je een leuke aanbieding gezien of loopt je huidige contract ten einde en wil je overstappen van internet provider? Misschien ben je net verhuist en ben je erachter gekomen dat je huidige provider niet de snelheid kan bieden die je nodig hebt. Voordat je dan lukraak een nieuw abonnement afsluit is het van belang met een aantal dingen rekening te houden. WIst je bijvoorbeeld dat de overheid zorgt voor duidelijke wetgeving over wat wel en niet kan? Zo kun je nu eenvoudig je contract opzeggen met een maand opzegtermijn zodra de abonnementsperiode verlopen is. De meeste grote internetproviders van ons land werken tegenwoordig samen om het overstappen voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Zo nemen bijvoorbeeld Ziggo, KPN en T-Mobile de moeite om je al het vervelende werk uit handen te nemen. Je nieuwe provider regelt het opzeggen van je huidige contract bij je oude provider en je hoeft niet bang te zijn zonder internet te zitten. De nieuwe provider kan direct de verbinding overnemen.

Wil je wel overstappen maar weet je niet naar welke provider? Dan biedt het internet ook daarvoor een oplossing. Je kunt op verschillende sites abonnementsprijzen voor internet vergelijken. Ook zijn er sites waar je onmiddellijk kunt zien welke providers hun diensten in jouw plaats aanbieden. Door simpelweg je postcode of plaats in te voeren zie je alle mogelijk opties die er beschikbaar zijn. Het is ook belangrijk dat je bekijkt hoe snel jouw internetverbinding op dit moment is. Een nieuwe goedkopere aanbieding is natuurlijk hartstikke leuk maar niet als je een slechtere verbinding krijgt. Je wilt tenslotte geen ruzie met je kinderen of partner omdat ze hun favoriete serie niet meer kunnen kijken. Om de snelheid van je verbinding te testen kun je gebruik maken van een speedtest. Met zo een test weet je precies over hoeveel upload en download snelheid je beschikt. Kijk ook goed naar het soort verbinding dat je nu hebt en of jouw huis geschikt is voor de aansluiting die je wilt gaan gebruiken. Iedereen kent ADSL dat gebruik maakt van de bestaande telefoonaansluiting in huis. Maar Internet via de kabel maakt daarentegen gebruik van de analoge tv-aansluiting. Check daarom of jouw huis over zo een aansluiting beschikt als het nodig is.

Tegenwoordig bieden steeds meer internetproviders behalve internet ook telefoon, televisie en zelfs mobiele telefoon abonnementen. Je kunt dus een compleet pakket kiezen zodat je voor alles een vaste prijs betaalt. Bekijk wel goed het aanbod van de provider van je keuze. Zo biedt niet iedere provider hetzelfde pakket aan tv-kanalen. Dus als je denkt aan een nieuw totaal pakket onthoud dan ook welke tv programma's en kanalen je nu graag kijkt zodat die niet op zwart gaan na je overstap. Als je met je vaste of mobiele telefoon overstapt naar een andere provider kun je ook heel makkelijk je eigen nummer behouden. Je kunt dit heel simpel aangeven op het aanvraagformulier zodat de provider er rekening mee kan houden. Op die manier voorkom je dat je al jouw vrienden, bekenden en contacten moet informeren dat je een nieuw nummer hebt.

Dus als je erover nadenkt om over te stappen is het verstandig op tijd actie te ondernemen. Zoek uit wanneer jouw huidige abonnement afloopt zodat je ruim van te voren de aanvraag om over te stappen in kunt dienen. Zo weet je zeker dat je alles op tijd regelt, je komt niet zonder internet te zitten en je voorkomt dat je moet bijbetalen aan je oude provider.

Meer