Hoe kun je succesvol een nieuw dieet volgen?

  • Date posted4 jaar geleden
  • DoorDoor

Vaak vinden mensen dat ze niet aan het ideaalbeeld van anderen voldoen. Ze laten zich voorspiegelen dat iedereen er uit moet zien zoals in de reclames die op tv en internet de revue passeren. Dames zien er daar zeer slank en mooi uit en de heren zijn meestal te goed gespierd zonder een grammetje vet. Om er net zo uit te kunnen zien als in die commercials zijn al deze personen op zoek naar afslankpillen, diëten en andere middelen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar zijn al die producten en adviezen wel echt gezond voor je lichaam? Er worden op het internet ontelbare diëten aangeboden die je bijna allemaal beloven snel en makkelijk resultaat te halen.

Maar om resultaten te boeken zul je er toch echt iets aan moeten doen. En dat niet alleen, je zult ook veel dingen moeten laten. Als je aan een dieet begint zul je bepaalde producten die je wellicht erg lekker vindt een poosje niet mogen eten. Bovendien zijn er personen die van het ene naar het andere dieet overstappen omdat ze aan het einde van een bepaald dieet eigenlijk nog helemaal geen resultaat zien. Misschien ben jij ook iemand die al vele verschillende diëten geprobeerd heeft zonder het effect te merken. Dan is het aan te raden om eens naar je dagelijkse voedingspatroon te kijken en te onderzoeken hoeveel je op een dag beweegt.

Misschien ken je het volgende scenario maar al te goed. Je staat 's morgens op en zonder ontbijt ga je eigenlijk al te laat van huis om met je auto in de file te belanden op weg naar je werk. Je drinkt in de file de bak koffie die je van thuis hebt meegenomen om net op tijd op kantoor aan te komen. Eenmaal binnen zit je de hele dag op een stoel met een scherm voor je neus te werken. De enige beweging die je krijgt is je loopje naar de koffiemachine. Tussen door eet je wat voorverpakte snacks en tijdens de lunchpauze neem je niet echt de tijd om rustig en gezond te eten. Zodra de werkdag voorbij is kom je in de file naar huis terecht en kom je dezelfde bestuurders uit de ochtendfile tegen. Als je dan eindelijk thuis op de bank kunt ploffen heb je geen zin meer om nog lang in de keuken te gaan staan. Dus hup, daar gaat weer een kant-en-klare maaltijd in de magnetron.

Eigenlijk hoeft niemand je te vertellen dat dit geen gezonde manier van leven is. Dat begrijpt iedereen en toch zijn er genoeg mensen die zich in deze situatie herkennen. Voordat je in zo een geval aan een dieet begint kun je dus beter je eetpatroon veranderen en zorgen dat je meer beweegt. Je kunt op het internet natuurlijk terecht voor een dieet maar je vindt er ook allerlei ontbijt tips en voorbeelden hoe je snel een gezonde lunch voor op je werk voorbereidt. Ga ook vooral bewegen. Ga lopen, voetballen, zwemmen of doe iets anders waar je blij van wordt maar beweeg die zak met botten waar je in woont. Door te bewegen help je jouw lichaam gezond te blijven en komen er lekkere stofjes vrij in je hersenen waar je je goed van gaat voelen. Als je niet genoeg beweegt zul je er later spijt van krijgen.

Als je toch besluit om een bestaand dieet te volgen is het raadzaam advies in te winnen bij een voedingsdeskundige of expert. Op die manier kun je samen kijken welk dieet het beste bij jouw huidige manier van leven past.

Meer