Wat is een geschikte autoverzekering voor jou?

  • Date posted4 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Tegenwoordig heb je een overaanbod aan aanbieders van autoverzekeringen. Deze verschillende verzekeringsmaatschappijen geven ook nog eens verschillende niveaus aan autoverzekeringen. Het kan dus een heel verhaal worden voordat je gekozen hebt. De meeste mensen kiezen uiteindelijk gewoon maar iets omdat ze het beu zijn om verder te zoeken. Lees daarom de bedrijfsprofielen van verschillende verzekeringsmaatschappijen en verzekeringsgids op onze websites. Hier geven klanten die jou voorgingen hun mening en ervaring over de maatschappijen! Zo kan je je extra voorbereiden en de verzekering kiezen die het beste bij je past!

Een autoverzekering, wat is dat?

In België en Nederland is het verplicht om een standaard autoverzekering af te sluiten, maar wat houdt dat precies in? Bij de standaard autoverzekering dek je je deelname in het openbare verkeer met je eigen auto af. Deze verzekering dekt de kosten van de schade die jij aan een andere partij toebrengt met je auto. Wanneer je tijdens het parkeren een andere auto raakt op de parking, dekt de je verzekering de financiële kosten die de andere partij heeft om de auto te laten repareren.

Aansprakelijkheidsverzekering

De standaard autoverzekering die verplicht is in België en in Nederland is ongeveer hetzelfde. In Nederland heet deze verzekering de WA-autoverzekering, dit staat voor Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. In België heet deze verzekering een BA-verzekering, waarbij BA staat voor burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Beide verzekeringen beschermen je tegen de schade die jij met je auto veroorzaakt bij andere.

De beste autoverzekering, hoe vind je die?

Er bestaat geen geheime autoverzekering die voor iedereen perfect is. Iedereen heeft een andere voorkeur bij “de perfecte” autoverzekering. Voor sommige mensen is de beste verzekering de verzekering waar ze het minste voor moeten betalen. Voor andere zijn de duurste verzekeringen het beste! hier geldt het meestal hoe duurder je premie, hoe minder financiële kosten je zelf zal hebben bij een schade geval.

Verschil in prijs

Wanneer je verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt kan het zijn dat je voor de standaard verzekeringen een ander bedrag betaald, maar de meeste verzekeringen bieden ook nog eens verschillende niveaus aan autoverzekeringen aan. Hoe duurder de verzekering, hoe meer risico’s je dekt. Zo dek je met een omniumverzekering, meestal het duurste, ook de schade aan je eigen wagen wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt. Bij de standaard verzekering moet je zelf de reparatiekosten van je eigen wagen betalen.

Welke verzekeringsmaatschappij is het beste?

Wanneer je begint aan de zoektocht naar een nieuwe autoverzekering merk je al heel snel op dat het aanbod immens groot is. Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die tegenwoordig autoverzekeringen aanbieden, meestal ook met verschillende extra’s of voordelen die je niet bij andere maatschappijen terug zal vinden. De beste keuze maken is dus niet altijd gemakkelijk.

Bij het kiezen van de “beste” verzekeringsmaatschappij moet je uitmaken wat voor jezelf belangrijk is. Wanneer je dit gedaan hebt kan je ook altijd de bedrijfsprofielen van de verzekeringsmaatschappijen op onze website bekijken, hier lees je meer informatie zoals bijvoorbeeld op de bedrijfspagina van NKC of Ditzo. Zo ben je het meest voorbereid wanneer je je keuze maakt!

Conclusie

Wat moet je doen voordat je de beste autoverzekering voor jezelf vindt:

  • Bepaal wat je van de verzekering verwacht. Wat is voor jou het belangrijkste?

  • Doe voldoende onderzoek, ga niet in op het eerste aanbod dat je krijgt maar kijk even rond.

  • Leer meer over de verzekeringsmaatschappij en hun werkwijze.

  • Vraag andere om hun mening. Misschien hebben vrienden of familieleden al ervaring met de maatschappijen waar je over twijfelt. Indien ze dit niet hebben kan je ook altijd de reviews lezen online.

Je wilt je altijd zo goed mogelijk voorbereiden voordat je ergens een verzekering afsluit. Het eerste aanbod is niet altijd het beste aanbod voor jezelf, kijk daarom altijd goed rond en kies voor de maatschappij waar je bijna zeker van kan zijn dat je een goede ervaring zult hebben.

Meer Verzekeringen