Dit moet je weten over Reisverzekeringen

  • Date posted4 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Veel mensen plannen een reis en hebben focussen zich enkel op de fijne dingen die ze op reis zullen beleven. Maar het is ook zeer belangrijk dat je denkt aan je reisverzekering voordat je op reis gaat, zo voorkom je dat je de volledige financiële kosten in het buitenland zelf moet betalen. Wie hier niet op let, loopt het risico dat ze grote sommen geld moeten betalen voor dingen waarvoor je verzekerd bent in je eigen land.

Een reisverzekering, wat is dat?

Dit soort verzekeringen neem je tegen de financiële kosten die je zou kunnen tegenkomen in het buitenland voor zaken waarvoor je in je eigen land al een verzekering hebt. Omdat er veel verschillende types van verzekeringen bestaan, is het belangrijk om te kijken wat voor risico’s je op je reis loopt. Zo kan je, indien nodig, een meer specifieke verzekering afsluiten voor je wintersportvakantie dan voor je citytrip naar berlijn.

Verschillende soorten verzekeringen

Aangezien er verschillende soorten reisverzekeringen bestaan, is het belangrijk dat je weet wat voor risico’s je loopt gedurende je reis. Dit komt doordat niet elke reisverzekering dezelfde risico’s dekt. Als je hier niet goed bij oplet moet je onaangename financiële kosten zelf betalen. Op voorhand een onderscheid maken waar je een verzekering voor zou nodig hebben is dus een must!

De Annulatie verzekering

Een annulatie verzekering dekt de kosten die je hebt wanneer je door omstandigheden niet op reis kan gaan. Voordat je deze verzekering afsluit moet je altijd nagaan welke redenen wel of niet gedekt worden, anders betaal je voor een verzekering die je niet beschermt! Je bekijkt voor het afsluiten van een verzekering ook best de reviews van de maatschappij naar keuze zoals Hema verzekeringen of FBTO, hier lees je namelijk de bedrijfsprofielen van deze maatschappij!

Reisbijstand

Er bestaan verschillende soorten reisbijstandsverzekeringen met elk een ander doel. Je hebt bijvoorbeeld een bijstandsverzekering voor auto’s en een aparte bijstandsverzekering voor personen. Je kan bij verschillende maatschappijen wel ervoor kiezen om de verschillende soorten te combineren in een pakket!

Personen bijstandsverzekering

Dit type van de bijstandsverzekeringen dekt de financiele kosten van personen nadat de zorgverzekering zijn deel gedekt heeft. De gevallen waarin deze verzekering tussenkomt zijn op te delen in drie grote categorieën. Ziekte, Ongevallen en Overlijden, zijn de overkoepelende categorieën. De verzekering gaat verder op de dekking van je normale zorgverzekering. Deze verzekering dekt de kosten van zaken die buiten je standaard zorgverzekering vallen.

Auto Bijstandsverzekering

Deze verzekering zorgt ervoor dat je recht hebt op pechverhelping. De pechverhelping komt je helpen wanneer je auto door bepaalde omstandigheden niet meer verder kan reizen. Ze proberen je te helpen op verschillende manieren:

  • Ze zullen je ter plekke helpen en proberen je zo snel mogelijk terug te laten vertrekken.

  • Ze slepen je auto naar de dichtstbijzijnde garage waar je auto gerepareerd kan worden terwijl je wacht.

  • Ze nemen je auto mee naar hun eigen garage en zelf krijg je een vervangwagen om verder te rijden. ( Dit geldt enkel wanneer dit in je verzekeringspakket zit. )

Dit is geen verplichte verzekering, dus je kan best kijken of je eventueel gebruik wilt maken van deze diensten.

Goed voorbereiden met behulp van bedrijfsprofielen

Door de bedrijfsprofielen over reisverzekeringen te lezen op onze websitekrijg je een beter overzicht over een bepaalde reisverzekeringsmaatschappij. Dit kunnen bijvoorbeeld hun producten en diensten zijn, zo kom je aan informatie die je soms moeilijk kunt terugvinden op de website van de maatschappij!

Conclusie over de beste reisverzekering

Door de overvloed aan verzekeringsmaatschappijen en hun voordelen is het vinden van de beste verzekering niet altijd evident. Je kan je zoektocht een stuk makkelijker maken door gebruik te maken van ervaringen van vrienden of familie. Je zoektocht begint altijd met een onderscheid maken tussen welke verzekeringen je eventueel nodig zou hebben. Hierna kan je nog altijd extra informatie over bedrijven terugvinden in de bedrijfsprofielen op onze website! Zo leer je alles wat er is te leren over verzekeringen. Zo ben je het beste voorbereid en kan je de beste keuze voor jou maken!

Meer Verzekeringen