Welk telefoon abonnement past bij jou?

  • Date posted3 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

We hebben tegenwoordig wel allemaal een mobiele of vaste telefoon waarmee we dagelijks bellen. Deze toestellen zouden bijna helemaal waardeloos zijn zonder de telefoon abonnementen die we hiervoor hebben. Kom er in deze blog achter welk abonnement het beste bij je past.

Elk gezin in Nederland heeft wel een mobiele of een vaste telefoon ter beschikking, en zoals de meeste mensen dit al weten, hebben we hier ook een bepaald abonnement voor nodig om deze te kunnen gebruiken. Laten we eerst even kijken hoe het zit met de verschillende soorten telefoons die je kunt gebruiken, beginnende bij een vaste telefoon.

Vaste telefoon

Deze vorm van telefoon is niet meer zo heel populair. Maar dit was nog niet zo lang geleden de meest normale vorm van telefonie. Met een vaste telefoon kunnen mensen je enkel thuis bereiken aangezien de telefoon met een kabel aan de landlijn verbonden moest zijn. Vroeger betekende dit ook dat de telefoon op 1 plek in het huis stond en dat je deze niet kon verplaatsen. Maar tegenwoordig hebben we ook draadloze vaste telefoons waarmee je doorheen je huis kan wandelen terwijl dat je belt.

Om een contract of abonnement voor deze soorten telefoons te krijgen kan je nog steeds bij de meeste internet/tv/telefoon telecomproviders terecht. Meestal krijg je in een pakket van tv en internet ook het telefoon abonnement erbij.

Mobiele telefoon

De meest populaire vorm van telefonie is tegenwoordig de mobiele telefoons. Deze komen in alle soorten en maten. Van kleine handige telefoons waarmee je kan bellen en eenvoudige berichten kan sturen tot smartphones waarmee je dit ook kan maar dit terwijl je je favoriete serie bent aan het kijken op een andere app!

Het voordeel van een mobiele telefoon ten opzichte van een vaste telefoon is dat je met je mobiele telefoon overal in de wereld bereikbaar bent. Dit is vooral handig als je niet vaak thuis bent en mensen je toch moeten kunnen contacteren!

Om over de hele wereld bereikbaar te zijn heb je wel een manier nodig om te verbinden met de telefoonnetwerken, dit wordt mede mogelijk gemaakt door de simkaarten die we hiervoor gebruiken. Voor die simkaarten heb je bij mobiele telefoons verschillende opties!

Er bestaan verschillende soorten simkaarten die je in je telefoon kan gebruiken. De gsm abonnementen komen in alle soorten en maten zo heb je abonnementen waarbij je een hele hoop mobiel internet krijgt, maar je hebt ook opties waarmee je gratis naar alle andere nummers kan bellen of sms’en. Je gaat dus een keuze moeten maken: Wat is het belangrijkste voor jou!

Naast simkaarten met abonnementen heb je ook nog een andere versie: Een prepaid kaart. (ook wel herlaadkaart genoemd). Bij een abonnement heb je een vast bedrag dat je iedere maand zal moeten betalen om bepaalde voordelen voor je telefoon te krijgen. Met een prepaid kaartje, bepaal je zelf het bedrag dat je wilt uitgeven. Dit komt doordat je er namelijk iedere keer wanneer er geen geld meer op staat, een bedrag naar keuze kan opladen.

Ook hierbij geven de verschillende telefoonproviders voordelen die je kan gebruiken met je mobiel. Om deze voordelen te krijgen moet je vaak wel bepaald bedrag opladen en de voordelen zijn maar tijdelijk geldig.

Welke optie is het beste voor jou?

Als je van plan bent om een nieuw telefoon abonnement te kiezen is het best dat je weet waarvoor je je telefoon gaat gebruiken. Heeft je mobiel geen toegang of optie om te surfen op het internet? Dan kan je best kiezen voor een abonnement waarmee je gratis kan bellen en sms’en. Ben je iemand die liever niet vast zit aan een contract? Dan kan een herlaadkaart misschien wel de beste optie voor je zijn.

Ook is het altijd belangrijk om de verschillende aanbiedingen van de vele telefoonproviders met elkaar te vergelijken! Zo krijg je namelijk een overzicht van de prijzen die je zou betalen en de voordelen die je hierbij zou ontvangen!

Meer Telecom