Alles wat je moet weten over Internet Providers

  • Date posted4 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Je kan je zelf waarschijnlijk geen leven zonder internet meer voorstellen. Doordat het internet zo populair is geworden zijn er steeds meer providers die andere diensten aanbieden die te maken hebben met het internet. Daarom is het kiezen van een nieuwe internetprovider tegenwoordig niet meer zo heel gemakkelijk.

Wat is een internetprovider?

Er bestaan verschillende soorten internetproviders waar je gebruik kan maken van verschillende diensten:

Een internetprovider,

ook wel een internet access provider genoemd, is een bedrijf dat diensten aanbiedt via of op het internet. In de meeste gevallen houdt dit ook in dat deze organisatie de consument voorziet van een verbinding aan het internet.

Een andere vorm van internetproviders zijn de internet service providers ( isp’s). Deze organisaties voorzien de gebruikers van diensten via het internet, zoals internet televisie of internet telefonie. Ook verzorgen ISP’s de apparatuur die nodig is om verbinding te maken met het internet of die nodig zijn om een thuisnetwerk te maken.

Tegenwoordig zijn er steeds meer internetproviders die de gebruikers voorzien van alle diensten die normaal door verschillende providers voorzien worden. Dit is vooral handig voor de gebruiker omdat ze hier dan maar bij een bedrijf een contract nodig hebben.

Wat is de beste internet provider voor jou?

De beste internetprovider kiezen kan een hele opgave zijn, daarom is het belangrijk dat je op voorhand even bepaald welke dingen voor jou uitmaken wanneer het aankomt op internet diensten.

De meeste internetproviders hebben een aantal opties waar je uit kan kiezen wanneer het aankomt op internet abonnementen. Vaak hebben deze keuzes te maken met download limieten of extra online diensten. Zo betaal je bijvoorbeeld voor snel en ongelimiteerd internet meer dan voor een standaard internet abonnement.

Snelheid

De meeste internet providers hebben verschillende pakketten wanneer het aankomt op de snelheid van het internet. Een klein gezin dat het internet niet intensief gebruikt hoeft niet aan dezelfde internetsnelheid te surfen als iemand die van thuis uit werkt en de hele dag bezig is op het internet. Let er wel op dat de internetkabels in je woning van goede kwaliteit zijn. Zo voorkom je dat je voor een bepaalde internetsnelheid betaald, maar deze niet kan krijgen omdat de kabels het niet aankunnen.

Download Limiet

Zoals bij de internet snelheid heeft niet ieder gezin dezelfde hoeveelheid aan internet per maand nodig. Daarom hebben de internet providers bij bepaalde pakketten een lager downloadlimiet ingesteld. Bij zo een pakket kan je bijvoorbeeld 150 GB aan bestanden downloaden/streamen met een hoge snelheid. Wanneer je dit limiet dan bereikt hebt kan het zijn dat je internet snelheid wordt aangepast. De duurste abonnementen die je kan krijgen zijn die waar je geen downloadlimiet hebt en altijd kan genieten van supersnel internet.

Om te zien hoeveel je per maand verbruikt hebben de meeste providers een online tool waarin je kan zien hoeveel GB je die maand al verbruikt hebt aan internet. Hiermee weet je perfect wanneer je je maandelijkse limieten bereikt hebt!

Ons advies

Voordat je een internet contract afsluit kan je dus best even stilstaan om te bedenken waarvoor je je internet gaat gebruiken. Heb je een groot gezin waarin iedereen internet gebruikt. Dan kan je best nagaan welke provider hier het meest geschikt voor is. ( dit doe je door contact op te nemen met verschillende providers, om informatie te vragen.)

Wanneer je een telecom provider gekozen hebt kan je effectief testen of je de diensten voor een langere tijd wilt gebruiken, maar weet ook dat het geen enkel probleem is wanneer je wilt veranderen van internet provider. Je kan dus best in de gaten houden wanneer je internet provider een bepaalde promotie heeft zodat jij hier ook van kan genieten!

Meer Telecom