Tv kijken, Hoe doe jij het?

  • Date posted4 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Doordat iedereen tegenwoordig wel een televisie in huis heeft, staan de meeste mensen er niet bij stil hoe de diensten eigenlijk werken. Wanneer je dus een nieuw abonnement neemt voor de televisie ga je vaak gewoon verder met de suggesties die de winkelmedewerker je aanbiedt.

Toch zijn er een aantal verschillende soorten Televisie en heb je verschillende manieren waarop je deze kan gebruiken. Iedere soort wordt in een andere situatie gebruikt.

Televisie

Voordat we je laten weten wat de verschillen tussen deze soorten televisie zijn kunnen we best even uitleggen wat er precies bedoeld wordt met televisie. Televisie is het telecommunicatiesysteem waarmee we verschillende dingen kunnen doen. Dit houdt vooral in dat we bewegende beelden en geluid kunnen verzenden en kunnen ontvangen.

Het toestel dat we gebruiken om deze beelden ook af te spelen heet ook een tv of een televisietoestel. Deze komen voor in allerlei vormen en maten. Vroeger toen er maar een bepaalde tv soort bestond, kon je enkel televisie signalen ontvangen via een effectieve kabel die dit toeliet. Maar door de evolutie van de apparatuur krijg je tegenwoordig ook al televisie via glasvezel kabels.

Verschillende soorten Televisie

Iedereen krijgt bijna dezelfde zenders, maar om deze zenders te ontvangen heb je toch verschillende manieren. Zo kun je tv signalen ontvangen via Satelliet tv, digitale tv of internet tv. Wil jij weten welke manier jij het best gebruikt? In deze blog kom je alles over de verschillende manieren van signaalontvangst te weten voor jouw televisie!

Digitale tv

Veel mensen maken gebruik van een digitale tv, deze vorm van televisie is de opvolger van de analoge tv. Bij de analoge televisie werden beelden lijn per lijn doorgegeven waarbij er al snel een opvulling van ruis kwam. Hierdoor werd het beeld een stuk minder duidelijk. De digitale tv zorgt voor een betere beeldkwaliteit die altijd ruisvrij is. Het enige nadeel aan de digitale tv is dat de bandbreedte die de maatschappij aankan, een limiet stelt op de resolutie van de programma’s.

Internet tv

Tegenwoordig heb je ook al de mogelijkheid om internet tv binnen te krijgen. Hierbij krijg je een signaal binnen via het internet en kan je tv-box dit omzetten naar verschillende zenders. Sommige tv providers zenden zelfs al hun programma’s uit via een bepaalde app die je kan dowloaden. Het voordeel aan internet tv is dat de resolutie van de programma’s veel hoger kan zijn dan de digitaal uitgezonden televisie programma’s.

Satelliet tv

Dit is waarschijnlijk de minst gebruikte versie van televisie in Nederland. Bij deze manier van signaal ontvangen heb je een schotel die aan je huis wordt bevestigd en ontvang je de beelden die door een satelliet verspreid worden. In veel verschillende landen is dit een gratis optie die je kan gebruiken om vrijwel alle zenders te kunnen ontvangen. In Nederland is dit echter niet het geval. Het voordeel van satelliet tv is dat het ook door mensen in het buitenland gebruikt kan worden. Dit betekent dat de Nederlanders die in het buitenland wonen, toch nog een contract kunnen hebben waarmee ze de algemene zenders in het Nederlands kunnen ontvangen!

Wat is het beste voor jou?

Nu je weet wat alle verschillende manieren inhouden kan je beginnen met het maken van de keuze die het beste bij je past. Indien je tv niet meer dan de algemene resolutie van het beeld aankan, dan kies je best voor een digitaal tv abonnement. Heb je een nieuwe televisie waarvan het beeldscherm een zeer hoge resolutie heeft en heb je een goede internetverbinding, dan is het misschien wel handig om voor een abonnement met internet tv te gaan. Woon je in het buitenland en wil je toch graag de Nederlandse zenders ontvangen? Dan is een satelliet tv abonnement de beste optie voor je.

Nu je dit weet, kan je meer gericht gaan zoeken bij verschillende aanbieders en hun aanbod met elkaar vergelijken!

Meer Telecom