Hoe word je Financieel onafhankelijk?

  • Date posted4 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Financieel onafhankelijkheid is een fijn gevoel, maar wanneer ben je nou echt financieel onafhankelijk en wat moet je daarvoor doen? Er zijn veel dingen mogelijk als je onafhankelijk bent, zo kan je namelijk kopen wat je wilt en zelf beslissingen maken over het geld dat je verdient.

Wanneer ben je financieel onafhankelijk

Financieel onafhankelijkheid wordt steeds meer populair maar is nog steeds moeilijk te bereiken. Je bent financieel onafhankelijk als je eigenlijk genoeg vermogen hebt om te stoppen met werken. Dit kan ook zijn dat u bijvoorbeeld passief inkomen verdient door investeringen in het verleden of een bedrijf dat je bent begonnen die het nu zo goed doet dat je niet meer hoeft te werken. Lees hier bedrijfsprofielen over verschillende financiële bedrijven zoals Bridgefund waar je mogelijk geïnteresseerd in bent!

Vroeger was het makkelijk om het geld op uw spaarrekening te laten staan want de rentepercentages waren wat hoger. Tegenwoordig is het even anders en moet je wel even nadenken als je financieel onafhankelijk wilt worden. Er zijn een aantal manieren om dit te bereiken en hieronder kun je zien hoe je in 10 jaar financieel onafhankelijk kan worden.

In 10 jaar financieel onafhankelijk

Laten we zeggen dat je er serieus werk van wilt maken en je hebt zo snel mogelijk een plan nodig om binnen 10 jaar financiële vrijheid te bereiken. Dan zijn hier een paar ideeën om alvast te beginnen in het creëren van een financieel onafhankelijke toekomst.

  • Beleggen, Met beleggen kunt u op lange termijn een aanzienlijk percentage terug zien. Sterker nog als u de afgelopen 10 jaar had geïnvesteerd in Apple, Tesla of Amazon dan had u een winst van meer dan 1000% gemaakt.

  • Vastgoed, Het is een eeuwenoud concept van investeren maar blijft enorm veel rendement terug geven. Tegenwoordig is het ook niet nodig om een groot vermogen te hebben om te kunnen investeren met behulp van bijvoorbeeld Airbnb of groothandel in onroerend goed.

  • Cryptocurrencies, je hebt er vast van gehoord dat veel mensen geld hebben verdiend met bitcoin. Cryptocurrencies zijn niet altijd even makkelijk om in te investeren maar als je voldoende kennis hebt kun je op lange termijn genoeg geld ermee verdienen om te stoppen met werken.

Kunt u financieel onafhankelijk worden in 10 jaar? Dan zijn de mogelijkheden hierboven

Financiële vrijheid

Financieel onafhankelijk zijn zorgt ervoor dat je een vrijheid creëert in je leven. Deze vrijheid wordt financiele vrijheid genoemd en houdt eigenlijk in dat je zelf beslist wat je koopt. Je hoeft je minder druk te maken over de vaste lasten of een leuke vakantie!

Meestal bereiken mensen financiele vrijheid door middel van investeringen en passieve inkomen. Vastgoed is ook een interessant onderwerp, omdat veel investeerders financiële vrijheid bereiken maar zij bereiken ook nog eens vrijheid in tijd. Vastgoed is niet makkelijk maar als u eenmaal weet waar u mee bezig bent geeft het enorme vrijheid door de ‘cash flow’ waar investeerders mee te maken hebben. Zodra je iemand vindt die wilt wonen in het huis dat je verkoopt of verhuurt verdien je meestal passief geld.

Conclusie

Het is niet makkelijk om financieel onafhankelijk te worden maar zeker wel mogelijk tegenwoordig. U hoeft zeker niet uw leven te verantwoorden aan een baan, waar u het misschien niet eens naar u zin heeft. Daarom is het belangrijk om een plan te maken voor de toekomst door vragen te stellen zoals: Hoe word ik binnen 10 jaar financieel onafhankelijk? Of Hoeveel geld moet ik elke maand investeren om dit te bereiken?

Meer Financieel