Beleggen voor beginners & startende beleggers

  • Date posted3 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

In dit artikel maken we het u makkelijker om een keuze te maken of u zelf wilt beleggen of dat u het misschien wilt laten doen door een expert en wat beleggen nou eigenlijk inhoud. Is het makkelijk om te beleggen? Moet ik het zelf doen of kan ik het iemand laten doen? Zijn allemaal vragen die iemand heeft als hij niet weet wat beleggen is.

Wat is Beleggen?

In plaats van uw geld sparen en op de bank laten, is er een manier om van uw spaargeld meer geld te creëren zonder fysieke werk. Aandelen is al lang niet meer voor alleen de mensen in pak of mensen in het wereldberoemde ‘Wall Street’. Hieronder volgt een voorbeeld van beleggen in aandelen:

“U koopt op 12 maart 2020, 10 aandelen van facebook met een prijs van $10 per aandeel, dat is in totaal $100 waard aan aandelen.. Een jaar later is 1 aandeel van Facebook $100 waard. Dat betekent dat u $1000 aan Facebook aandelen heeft want u had er 10 gekocht met een prijs van $10 per aandeel.”

Beleggen in het algemeen betekent het kopen van aandelen van een bepaald bedrijf. Op dit moment let u op de fundamentele basis die een bedrijf heeft. Zoals ‘Apple’ die bijna elk kwartaal een goed omzet weet te draaien en zo een gezond bedrijf blijft. Als u de kwartaalcijfers kunt inzien van Apple en daarmee tevreden bent, kunt u bijvoorbeeld aandelen kopen van het bedrijf, omdat u ervan verzekerd bent dat Apple het goed blijft doen en zal groeien! Bekijk hier verschillende bedrijfsprofielen over verschillende bedrijven die actief zijn op financieel gebied.

Hoe werkt beleggen?

Beleggen gebeurd op een beurs, maar tegenwoordig zijn deze beurzen online te vinden en kunt u gemakkelijk binnen een paar minuten Apple aandelen kopen. Vroeger werd dit fysiek gedaan door middel van papier, waar kopers bij een balie moesten bevestigen wat zij wilde kopen.

Digitalisatie heeft het manier van beleggen aanzienlijk veranderd, want nu kan bijna iedereen vanuit zijn laptop aandelen kopen en beleggen. U kunt bijvoorbeeld beleggen op een website, waar u eenvoudig een account aanmaakt, geld stort op de rekening van het account en vervolgens kunt u een ‘order’ plaatsen op verschillende aandelen.

Als u een meer uitgebreid uitleg wilt over beleggingen en serieus wilt starten met beleggen kunt u hier lezen wat het precies inhoud. Daarnaast is het ook raadzaam om meer te leren over vermogensbeheer en hoe je je toekomst kunt financieren. Om het meeste succes te behalen uit uw beleggingen raden wij het aan om zoveel mogelijk informatie op te zoeken voordat u ermee begint.

Laten beleggen of zelf beleggen?

De grote vraag is altijd zal ik zelf beleggen of zal ik het laten doen? Het is namelijk zo dat er experts zijn die voor u kunnen beleggen en een deel van de winst vragen als compensatie. U bent niet altijd verzekerd van de juiste winst en dat is logisch met een markt dat bestaat uit waarschijnlijkheid.

Er zijn twee mogelijkheden op het gebied van beleggen en dat is of u doet zelf de kennis op die u nodig heeft om te beleggen, of u laat het lot over aan een ander, bijvoorbeeld een bedrijf zoals Savedo. Als u een antwoord hierop wilt is het eerste natuurlijk het beste.

Als u zelf kennis vergaard dan weet u altijd waar in uw geld investeert, dat is namelijk het belangrijkste van geld investeren. Op het moment dat u geld investeert is het beter om een bedrijf te begrijpen voordat u daar uw spaargeld in zet. Zelf beleggen is eigenlijk een vaardigheid en als u dat beheerst dan creëert u een soort financiële vrijheid, omdat u van een bepaald bedrag een groter bedrag kunt maken met de tijd. Het is moeilijk op het begin, maar het is het zeker waard aan het einde van de rit.

Meer Financieel