Particulier geld lenen werkt zo!

  • Date posted3 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Hoe werkt Particulier geld lenen?

U kunt als particulier geld bij een bank lenen of bij een particulier geld lenen en beide gevallen zorgen ervoor dat u een BKR toetsing moet ondergaan. Als u geld wilt lenen van een persoon zonder tussenkomst door een bank of kredietverstrekker kan dit ook nog eens zonder BKR toetsing. Maar het bedrag dat u wilt lenen is hier wel afhankelijk van. Als u namelijk een groot bedrag wilt lenen dan komt de BKR toetsing er altijd wel tussen, tenzij u gebruik maakt van een onderhandse lening.

Particulier geld lenen

wordt steed meer populair, omdat de normen om geld te lenen bij een bank vaak best hoog liggen. Maar de risico’s zijn wat groter voor de geldverstrekker, omdat hij/zij minder zekerheid heeft dat u het geld terugbetaald.

Crowdfunding

Deze manier van lenen wordt ook steeds meer populair en wordt vaak gebruikt door start-ups die een bedrijf beginnen. Ook wel een publieke financiering genoemd, crowdfunding zorgt ervoor dat u een aanzienlijk bedrag kunt krijgen voor het realiseren van een idee of bedrijf. In plaats van een groot bedrag te lenen van een bank of kredietverstrekker, ligt bij crowdfunding de nadruk op kleine bedragen van veel investeerders. Kleine investeerders komen allemaal bij elkaar en investeren in een idee of bedrijf met als compensatie meestal recht op het eerste product of dienst dat een bedrijf creëert.

Bijvoorbeeld een bedrijf dat een nieuwe backpack met speciale functies op de markt wilt brengen heeft geen starterskapitaal en gebruikt crowdfunding om kleine investeerders bij elkaar te brengen en te investeren in deze nieuwe backpack. Deze investeerders krijgen als eerst de nieuwe backpack als deze nog niet eens op de markt is.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

Misschien heeft u een probleem bij de BKR, maar u wilt alsnog geld lenen voor een bestedingsdoel zoals u huis renoveren of een auto kopen. In dit geval kunt u alsnog lenen zonder dat de BKR daar tussen kan komen, maar er zijn wel wat regels aan verbonden. U moet het namelijk bij de belastingdienst registreren om te kijken of het bedrag onder de vrijstelling valt. Het is ook handig om een contract op te stellen met alle afspraken daarin. Hieronder ziet u een voorbeeld van een particuliere lening:

  • Jan wilt zijn huis renoveren, maar om er financieel uit te komen wilt hij particulier geld lenen bij een vriend. In dit geval wilt Jan 20% van het volledige bedrag lenen. Zij komen uit op een bedrag van €2000,- dat Jan wilt lenen van zijn Vriend. Zij spreken af om het bedrag binnen 1 jaar af te betalen met een rentepercentage van 5% Zij stellen hierbij een particulier leencontract op en zorgen ervoor dat hier alle afspraken in staan.
  • Ook moet het bij de belastingdienst worden genoteerd dat u een lening heeft gekregen van een particulier.

Beide partijen moeten ervoor zorgen dat er een contract is en dat daar afspraken in staan zoals het rentepercentage, bestedingsdoel, totale bedrag inclusief rente en het termijn waarin het bedrag moet worden terugbetaald.

Reviews

Bekijk hier reviews over geld verlenende bedrijven er zijn een aantal bedrijven die deze diensten leveren en door reviews te lezen weet u zeker of het bedrijf goed is zoals reviews te lezen over A-Krediet en Geldshop

Meer Lenen