Black Friday 2022: deals, tips en details!

  • Date posted19 maanden geleden
  • DoorDoor Mo

Black Friday begint steeds populairder te worden in Nederland. Vanaf 2014 is deze internationale kortingsdag ook een prioriteit geworden bij Nederlandse ondernemingen. Hierdoor kunnen consumenten mooie deals scoren. Wij helpen je met dit artikel graag op weg om ook aanbiedingen te vinden. Wil jij meer informatie over ‘Zwarte Vrijdag’? Op LuminaBlog vertellen we je precies waar je moet zoeken!

Wanneer is Black Friday 2022

Black Friday 2022 Nederland is op 25 november en begint om 00:00 ‘s nachts en eindigt om 23.59 uur. 24 uur lang kun je met van de Black Friday Sales genieten. Dit betekend vaak met extreem hoge kortingen, de beste deals, cadeaus en spullen kopen. In dit artikel lees je meer over de beste deals, tips en details waar je op kunt letten tijdens Black Friday.

Wat is Black Friday

Black Friday is een internationale kortingsdag die altijd op de vierde vrijdag in november valt. Er zijn dan hoge kortingen en deals te krijgen op allerlei producten. Het wordt gezien als het begin van het seizoen van kerstaankopen. Veel mensen trekken erop uit op Black Friday om inkopen te doen omdat ze zo goedkoop cadeautjes kunnen inslaan en ook de nieuwste gadgets met korting kunnen krijgen.

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday wordt ook wel zwarte vrijdag genoemd in het Nederlands en is ontstaan in de Verenigde Staten. Het valt altijd op de dag na Thanksgiving. Veel mensen zijn dan vrij en kunnen zo goedkoop cadeaus inslaan voor kerstmis.

Inmiddels is dit idee overgewaaid naar Nederland en doen ook hier veel ondernemers en winkels mee aan de Black Friday acties. In de Verenigde Staten gaan veel winkels vroeg open en staan er rijen vol met mensen voor de ingang. Helemaal als er allerlei nieuwe producten te koop zijn. Denk aan technologie, spellen, kleding, parfums. Maar ook steeds meer online-ondernemers met online-producten starten met Black Friday.

Lees hieronder meer over de inhoudelijke Black Friday Deals in 2022.

Waarom heet Black Friday zo?

Black Friday heeft zijn naam te danken aan de enorme verkeersdrukte in Philadelphia in de jaren 50 op de dag na Thanksgiving. De politie noemde deze dag toen zo. Ook wel te vergelijken met ‘zwarte zaterdag’ wanneer mensen op vakantie gaan in de zomer. Maar dan heet deze dag Black Friday. Op de dag na Thanksgiving zijn de meeste Amerikanen vrij en gingen ze op pad om de goedkoopste deals in te slaan voor de kerst. Omdat het dan zo druk was waarschuwde de politie zo voor drukte op de weg.

Hoe lang duurt Black Friday?

Black Friday is altijd op de vierde vrijdag van november. Dit jaar op 25 november. Black Friday start om 00:00 uur ‘s nachts en eindigt om 23:59 uur. Je kunt dus 24 uur lang van hoge kortingen genieten. Online en live in de winkels in jouw stad. Uit ervaring kunnen wij stellen dat de meeste ondernemingen een week, of tenminste 3 dagen voor Black Friday al hun eerste deals online zetten.

Black Friday Deals

Er zijn verschillende deals te krijgen tijdens Black Friday. Van kleding tot schoenen, parfum, tv’s, Apple-gadgets, laptops en meer. Steeds meer online-ondernemers doen ook mee aan Black Friday. Dit gaat dan bijvoorbeeld om online cursussen of lidmaatschappen die nu met hoge korting aangeschaft kunnen worden. Er zijn zelfs sportscholen die meedoen aan Black Friday om zo nieuwe klanten binnen te halen.

Welke winkels hebben deals tijdens Black Friday 2022?

We hebben een overzicht gemaakt van de meest bekende deals en winkels die meedoen aan Black Friday 2022. Online vind je hier diverse online shops die meedoen aan Black Friday 2022. Je kunt hier winkels vergelijken en bekijken. Verder doen ook de meeste winkels in jouw stad mee aan Black Friday. Dit wordt vaak eerder al aangekondigd. Misschien zie je zelfs al posters hangen een aantal dagen voordat Black Friday begint.

Wat voor soort deals zijn er tijdens black Friday 2022?

Tijdens Black Friday zijn er deals die je alleen tijdens deze dag kunt kopen. Vaak lopen deze kortingen ook hoog op tot wel 90% korting. Wanneer Black Friday voorbij is kan je deze kortingen niet meer bemachtigen. Daarom gaan mensen op deze dag ook massaal op pad of online shoppen omdat ze op deze dag veel geld kunnen besparen.

Black Friday schoenen

Ben jij nog op zoek naar nieuwe schoenen? Scoor verschillende Black Friday schoenen deals met hoge kortingen bij je favoriete schoenenwinkels! Hieronder vertellen we je over een aantal winkels die meedoen dit jaar.

Welke winkels bieden schoenen aan tijdens Black Friday?

  • nike

  • uggs

  • jordan

  • dr martens

  • van haren

  • sneakers

  • adidas

  • shoebaloo


Maar ook diverse winkels in jouw stad en andere online shops zullen meedoen aan Black Friday. Vaak kun je schoenen en kleding het beste op het moment zelf uitzoeken omdat er vaak maten in de korting verkoop gaan die overblijven van eerdere collecties.

Zalando is bijvoorbeeld ook een interessante online shop om te kijken tijdens Black Friday. Alleen zonder Black Friday moet je al niet te lang wachten met het kopen van de producten in je winkelmand. Kijk dus op de dag van Black Friday zelf welke schoenen je mooi vind en bestel ze dan meteen.

Parfum deals op Black Friday

Parfum is een van de meest gegeven cadeautjes tijdens de feestdagen. Het is slim om tijdens Black Friday je parfum kerst aankopen te doen, zodat je flink op je portemonnee kunt besparen. Deloox, Notino en Luxplus zijn bijvoorbeeld winkels waar je diverse verzorging en cosmetica producten online kunt bestellen. De producten zijn geschikt voor dames en heren. Maar ook voor kinderen vind je er diverse producten. Verder kan je ook bij Bol.com of Amazon kijken voor de beste deals online.

Wanneer je de stad in gaat om je Black Friday parfum deals in te slaan, dan zijn Douglas, Ici Paris, Rituals goede winkels om je parfums in te kopen voor een lage prijs.

Black Friday tv-deals bij elektronica winkels

Tijdens Black Friday hebben heel veel bedrijven Tv-deals. Zo worden Samsung Tv's, LG Tv's en meer soorten Tv's met korting aangeboden door bedrijven zoals BCC, Mediamarkt, en ook online kun je bij Bol.com en Coolblue dit soort deals scoren. Black Friday tv-deals worden meestal een week eerder aangekondigd, dus het is belangrijk om je droom TV alvast uit te zoeken en de prijs vast te stellen. Zo weet je precies hoeveel korting je hebt.

Apple producten op Black Friday

Apple is een van de bekendste telefoons en laptop merken en doen ook altijd mee met Black Friday. Kan ook niet anders omdat het van origine een Amerikaans bedrijf is.

Een interessant moment om je favoriete producten tijdens Black Friday te kopen omdat de producten van zichzelf vrij prijzig zijn. Zo kun je tijdens Black Friday AirPods, iPhones, MacBooks, iPads, Apple Watch en alle overige Apple-producten met hoge kortingen aanschaffen. Hou dus zeker Apple's Black Friday in de gaten!

Apple lanceert in september altijd de nieuwste iPhones en MacBooks. Veel mensen willen dan al meteen gaan kopen. Maar als je even geduld hebt, dan kan je tijdens Black Friday het goedkoopste jouw nieuwste gadgets kopen.

Apple-producten kan je direct kopen bij Apple zelf online of bij de Apple-store. Ook verkopen winkels als Mediamarkt, BCC en bol.com de producten van Apple. Ga op tijd naar de winkel of bekijk online alvast welke producten je wilt aanschaffen. Zo voorkom je dat de producten tijdens Black Friday uitverkocht zijn als je er dan nog over na moet denken.

Laptop deals op Black Friday

Heb je een nieuwe laptop nodig en kan dit even wachten? Heb dan even geduld tot 25 november. Wanneer je niet voor Apple wilt gaan heb je nog vele andere opties. Zoals een Lenovo, Asus, Dell of HP. Tijdens Black Friday kun je deze laptops met hoge kortingen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan winkels als Mediamarkt, BCC, Bol.com en Coolblue. Lees hier meer over de Black Friday laptop deals!

Black Friday kleding aanbiedingen

Wanneer je op Black Friday de stad in zou gaan zie je vaak een enorme gekte bij kledingwinkels. H&M, Primark, America Today zijn winkels die meedoen aan Black Friday.

Maar ook de Bijenkorf in Amsterdam is bijvoorbeeld een winkel waar je nu de beste kleding deals kunt vinden van bekende merken. Merken zelf zoals Adidas en Nike zullen ook meedoen aan de Black Friday acties.

Online vind je diverse online kleding shops die Black Friday kleding deals hebben. Denk aan bekende merken die zelf verkoop via hun eigen website doen. Maar ook Zalando, Shein en About You zijn online shops waar je goedkoop kleding kunt inslaan.

Voor kleding is het niet echt handig om vooraf te kijken wat je wilt kopen. Vaak zijn kledingstukken dan al uitverkocht. Je kunt het beste zelf in de stad of in de online shop kijken wat er op het moment is. Zie het als een dagje goedkoop shoppen voor jezelf zonder doel. Je komt dan vaak de leukste koopjes tegen.

De belangrijkste Black Friday feiten op een rij

Black Friday vindt dus plaats op 25 november van 00:00 uur ‘s nachts tot 23:59 uur ‘s avonds. Tijdens deze internationale kortingsdag kun je de beste deals en kortingen krijgen op je kerstaankopen of gewoon producten voor jezelf. Denk dus vast na over de producten die je nodig hebt of zou willen kopen om cadeau te geven. Zo kan je denken aan producten in de categorie van technologie, kleding, verzorgingsproducten, parfums en nog veel meer producten. Vaak doen ook beddenwinkels en woonwinkels mee aan Black Friday en kun je ook gaan shoppen voor jouw nieuwe woning of slaapkamer.

Meer Online shop