LuminaBlog
VerzekeringenEnergieTelecomVakantieDatingOnline shopAutodienstenFinancieelLenenDieet & GezondEten & DrinkenDienstenAlgemeenApps
Home »  Blog > E-boekhouden en alles wat je erover moet weten.

E-boekhouden en alles wat je erover moet weten.
19-04-2021

E-boekhouden en alles wat je erover moet weten.


Boekhouding betekende altijd een kast of lade vol papierwerk. Zaakvoerders moesten alle bonnetjes, facturen en betalingsbewijzen in een papieren versie bewaren. Tegenwoordig hoeft dit allemaal niet meer, je kan alles gewoon inscannen en digitaal bewaren.

Wat is E-boekhouden?

Elektronisch boekhouden of online boekhouden is een begrip dat nog niet zo heel lang bestaat. Het is een online dienst die verschillende bedrijven aanbieden om zaakvoerders te helpen bij hun administratie. Doordat je tegenwoordig je boekhoudingdigitaal mag doorsturen, zijn veel verschillende bedrijven overgestapt naar het gebruik van elektronische facturen of digitale administratie.

Waarom Online boekhouden?

Online boekhouden klinkt vreemd en minder betrouwbaar, maar het tegendeel is waar. Deze online dienst brengt heel wat voordelen met zich mee. Natuurlijk heeft elk voordeel ook een nadeel, dit is hier ook het geval.

Voordelen van online boekhouden

Ben je nog niet helemaal overtuigd dat online je boekhouding bijhouden iets voor jou is? De volgende voorbeelden geven je een beter perspectief waarom online boekhouding handig kan zijn.

Nadelen van Online boekhouden

Het is te mooi om waar te zijn dat er enkel voordelen voor E-boekhouding zijn. De nadelen kunnen je er misschien van weerhouden om je boekhouding toch digitaal te houden.

E-boekhouden en apps die je ermee kunnen helpen
Doordat de populariteit van het E-boekhouden gestegen is zijn er nu ook verschillende apps beschikbaar die het proces vergemakkelijken. Deze apps zijn bedoeld om de gebruiker een zo goed mogelijke ervaring te geven bij het boekhouding proces.

“Bijvoorbeeld: er bestaan apps waarmee je een foto kan nemen van de aankopen die je doet of de facturen die je ontvangt en deze omzet naar een ander bestandstype. Hierdoor hoef je de factuur niet meer op papier te bewaren en het is vooral handig wanneer je vaak bonnetjes verliest.”

Conclusie

E-boekhouden heeft zijn voor en nadelen, het is nu aan jezelf om te bepalen of je effectief gebruik gaat maken van de diensten die beschikbaar zijn. Lees de bedrijfsprofielen, van de bedrijven die deze diensten aanbieden, op onze website. Zo krijg je meer informatie over een bedrijf voordat je een abonnement afsluit.