Vakanties boeken voor beginners: dit wil je weten

  • Date posted3 jaar geleden
  • DoorDoor Mo

Iedereen vindt een effectieve vakantie zeer leuk, maar het boekingsproces van een vakantie kan toch een serieuze opdracht zijn. In deze blog geven we je een paar tips die je kan gebruiken bij het boeken van je vakantie!

We gaan allemaal graag op vakantie en vinden dit ook heel leuk. Meestal kijken we hier maanden naar uit en dan wanneer we eindelijk beginnen met boeken komen we erachter dat er toch meer stress in het hele proces verwerkt zit dan we eigenlijk zouden willen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop je jouw vakantie een stuk minder stressvol maakt en misschien zelfs een klein beetje voordeliger kan worden! Daarom geven wij je vandaag een aantal tips die je kan gebruiken om een goedkope vakantie te boeken!

Wat wil je met je vakantie doen?

Een vraag die je moet beantwoorden voordat je zelfs begint te kijken naar verschillende opties is: Wat doe je graag op vakantie? Dit is belangrijk omdat je voor verschillende soorten vakanties andere dingen nodig hebt en anders moet zoeken. Bijvoorbeeld: Ga je op vakantie naar een plek waar je veel aan het strand kan liggen, dan heb je misschien geen hotel nodig met een privé zwembad of als je bijvoorbeeld naar het centrum van een stad gaat is een privé zwembad in het hotel misschien wel een must. Het ligt dus volledig aan wat je wilt gaan doen en welke soort vakantie je wilt hebben voordat je kan beginnen boeken.

Welke soorten vakanties kun je boeken?

Niet iedere vakantie is hetzelfde, denk hierbij maar aan een vakantie in de zomer en een wintersport vakantie. Er zijn een heleboel vakanties die elk hun eigen doel hebben. We hebben er hier een paar opgelijst:

  • All inclusive vakanties

  • Stedentrips

  • Vakanties aan zee

  • Vakanties in eigen land

  • Dagje uit

  • Groepsreizen

All inclusive vakantie

De all inclusive vakantie is een vakantie die je best kan boeken als je totaal geen zorgen wilt hebben. Met deze soort vakanties kan je alle maaltijden in het hotel zelf krijgen en zitten ook de algemene drankjes inbegrepen in de prijs. De meeste mensen die dit boeken willen een week of twee zorgeloos aan het zwembad van een hotel zonnebaden en zich volledig ontstressen.

Stedentrips

Voor de mensen die een weekendje weg willen en ervan houden om nieuwe steden te ontdekken zijn stedentrips de perfecte opties om als vakantie te nemen. Stedentrips zijn vakanties waarbij je in twee of drie dagen een hele stad bezoekt. Zo heb je de tijd om alle leuke uithoekjes van de stad te bezoeken.

Vakanties aan zee

Ben jij ook zo een fan van op het strand liggen en zonnebaden? Dan is een vakantie aan zee de optie voor jou. Hierbij maakt het niet zoveel uit als het hotel waarin je verblijft geen zwembad heeft. Op deze manier kan je een hele hoop geld besparen en toch nog een leuke vakantie hebben dicht bij het strand. Misschien kan je zelfs een appartementje huren dat op enkele minuutjes wandelen van het strand ligt!

In Nederland heb je ook verschillende opties om een vakantie aan de zee te boeken. Dit is vooral handig voor de mensen die niet echt ver willen gaan en die gewoon met hun eigen auto of het openbaar vervoer op vakantie willen gaan.

Vakanties in eigen land

Wil je een echt goedkope vakantie hebben? Dan kan je best eens zoeken naar vakanties in je eigen land. Iedereen in Nederland gaat graag op vakantie naar het buitenland omdat ze dan kunnen ontsnappen van de stress van het dagelijks leven. Maar wat veel Nederlanders niet beseffen is dat er een hele hoop mooie plekjes in ons eigen land zijn. En het beste van alles: Je hoeft geen dure vluchten te boeken, of hotels te reserveren. Je kan namelijk met de auto het hele land doorkruisen, en voor je overnachtingen kan je verschillende vakantiehuisjes boeken voor een voordelige prijs!

Een dagje uit

Wanneer we aan vakantie denken, denken we meestal aan een weekje in een warm land zoals Turkije. Maar we kunnen dit ook op een veel kleinere schaal doen. Je kan bijvoorbeeld op een van je vrije dagen in de week een dagje uit plannen. Je zoekt gewoon op wat er in de buurt van je eigen regio te doen valt, zoals een dagje gaan shoppen in een outlet of naar een pretpark in de buurt gaan. Als je ‘s morgens vroeg vertrekt en ‘s avonds laat pas terugkomt, heb je een hele dag waarin je je eigen regio kan verkennen!

Groepsreizen

Wil je samen met een vereniging of met een grotere groep vrienden een reis plannen? Dan kan je bij de meeste reisbureaus ook wel terecht voor een selectie aan groepsreizen. Ze helpen je om een leuke reis te boeken voor een budget dat je zelf op voorhand opstelt. Je kan natuurlijk ook zelf alles plannen om het goedkoper te houden, maar hier kruipt een stuk meer tijd in. Je moet namelijk een vakantie boeken voor 10 personen. Dit betekend dat je contact moet opnemen met de hotels waar je graag zou willen verblijven, de organisaties waar je activiteiten wilt volgen hebben ook een seintje nodig en nog veel meer!

Dit zijn een aantal soorten vakanties waaruit je in de zomer zou kunnen kiezen. Het is dus aan jou om eerst goed te denken over wat het doel van je vakantie is! Als je dit eenmaal weet kan je verdergaan met je vakantie te boeken!

Wat meenemen op vakantie?

Zijn de vakantiehuisjes geboekt? of heb je besloten om op een last minute reis te gaan en moet je beginnen met inpakken, maar weet je niet goed wat je moet meenemen op vakantie? Geen enkel probleem! We geven je hier een aantal tips van dingen die je zeker niet mag vergeten!

Maak een vakantie checklist

Weet je niet goed wat mee te nemen op vakantie of ben je bang dat je iets zult vergeten? Maak dan voordat je je spullen gaat inpakken een checklist van dingen die je zeker mee moet hebben!

Je kan dit document best ergens opslaan of bewaren zodat je in het geval van een last minute vakantie je nergens zorgen over hoeft te maken!

De juiste kleding

Als je op vakantie vertrekt weet je nooit echt wat voor weer het gaat worden. Daarom kan je best de week voordat je vertrekt, de voorspellingen in de gaten houden en de juiste soorten kleren meenemen. Let hier ook op de temperatuurverschillen tussen de middag en de avond. Op veel warme plaatsen koelt het namelijk een heel stuk af in de avond, dan kan je best een vestje of een trui bij hebben zodat je ook op deze momenten kan genieten!

We raden je ook aan om op voorhand een aantal outfits klaar te leggen zodat je op vakantie niet te lang moet nadenken over wat er nou bij elkaar past als je een avondje uit gaat!

Gemakkelijke schoenen

De kans bestaat natuurlijk dat je meer zult wandelen op vakantie dan dat je normaal in je eigen buurt zou doen. Het is daarom handig om de juiste soort schoenen mee te nemen. Bijvoorbeeld sandalen of teenslippers voor op het strand en gemakkelijke wandelschoenen of sneakers om door een centrum te wandelen.

Als je aan deze dingen denkt voordat je vertrekt bereid je je het beste voor op je aankomende vakantie.

Goedkope vakanties boeken

We gaan graag op vakantie, maar meestal kost dit toch een hele hoop geld. Er zijn echter een heleboel dingen die je kan doen om je vakantie een stuk goedkoper te maken.

Boek je vlucht vroegtijdig

Je kan best je vlucht zo snel mogelijk boeken. Het is namelijk zo dat luchtvaartmaatschappijen hun prijzen aanpassen aan de beschikbaarheid van de aantal zitplaatsen in een vliegtuig. De eerste zitplaatsen zijn meestal een stuk goedkoper.

Neem een appartement of studio

In een hotel heb je meestal geen optie om zelf je eten te koken. Hierdoor ga je vaker uiteten en geef je meer geld uit dan dat je denkt.

Boek daarom een appartement of een studio, hier zit namelijk vaker een klein keukentje in verwerkt met een vuurtje waar je een simpele maaltijd op kan klaarmaken. Zo kan je in de supermarkt in de buurt het een en het ander halen om je eigen eten te maken. Zo bespaar je een hele hoop geld. Je hoeft natuurlijk niet altijd zelf te koken maar als je 1 of 2 keer niet naar een restaurant gaat bespaar je je al makkelijk €75 - €150.

Als je deze tips volgt kun je er bijna zeker van zijn dat je vakantie een stuk goedkoper wordt dan de voorgaande vakanties, je kan zelf ook nog andere manieren verzinnen die je kan gebruiken om geld te besparen!

Meer Vakantie